12 Mart 2012 Pazartesi

Making of Choreo | Koreografi Yapımı - Mavi Ateş Uğruna Savaşın (karabükspor)

Futbolcuları maçtan önce çağırdıktan sonra genellikle “sahada basmadık yer bırakmayın” tezahüratlarıyla motive ederiz. Peki 11 Mart Pazar günü ne oldu? Futbolculara “sahada basmadık yer bırakmayın” diyenler “tribünde basmadık yer bırakmadı” ve böyelikle Karabük tribünleri ikinci koreografisine kavuşmuş oldu.
Bu yazıyı Karabükspor taraftarlarıyla paylaşma amacımız koreografi sırasında arkaplanda nelerin geliştiğini ve ilk koreografi ile ikinci koreografi arasında tribünümüzde nasıl farkındalık oluştuğunu vurgulamaktır.
İlk koreografiden geçtiğimiz hafta başına kadar Antalyaspor karşılaşması için koreografi planları içerisine girmiştik. Hafta içi boyunca her akşam yaptığımız yaklaşık üç saatlik toplantıların ardından aşağıdaki plana ulaşıldı.


Yukarıdaki görselde bulunan tasarımın en uygun seçenek olarak sona kalmasında en büyük etken alt ve üst tribünlere asılacak pankartlarla set pankartın uyum içerisinde olmasıydı ve böylelikle mesajımızı daha güçlü verebileceğimizi düşündük. Karabük deyince akla gelen şey: Mavi Ateş. Karabükspor nedir? O da bir Mavi Ateş. Peki tribündekiler? Onlar da Mavi Ateş, biz de Mavi Ateş’iz. O halde koreografi gününün anlamı gerek sahadakilerin, gerek de tribündekilerin Mavi Ateş uğruna savaş vermesinden öte bir şey olamazdı. Biz de koreografi mesajı olarak kale arkası tribününden futbolcularımıza ve tribünlerimize “MAVİ ATEŞ UĞRUNA SAVAŞIN” mesajlarını gönderdik.
Yukarıdaki plan doğrultusunda maaliyet hesabı yapıldıktan sonra malzemeler temin edildi ve koreografinin yapıldığı 11 Mart Pazar gününden 3 gün önce stadımıza getirildi. Tabi burada her şey “tıkır tıkır” işlemedi. Beklediğimiz kırmızı renkli kartonlar yerine pembe renkli kartonların gelmesi, sadece kırmızı ve mavi renkli gelmesini beklediğimiz kumaşların kırmızı-mavi dikilmiş halde önümüzde açılması bizleri biraz şok etse de Sakaryalı arkadaşımız Metin’in Ankara’daki yoğun çabası kartonları, Karabüklü terzimizin de dikiş makinesi kumaşları telafi etti. Ufacık bir aranın ardından tüm işler yoluna girdi ve planlama doğrultusunda önce “UĞRUNA SAVAŞIN” set pankartı, daha sonra da alt ve üst tribünlerde seremoni sırasında açılması planlanan M-A-V-İ A-T-E-Ş pankartları boyandı.
12 Şubat 2012 tarihinde Karabük tribünlerine yapılan ilk koreografi ile bu koreografi arasında geçen sürede Karabük tribünlerinde bir farkındalık oluştuğu söylenebilir. İlk koreografinin yapıldığı zaman taraftarlarımızın verdiği tepki ile dünkü koreografi sırasında verilen  tepki arasında çok büyük fark vardı. Evet, dün herkes bu koreografi için istekliydi, bu işin ucundan tutmak istiyordu ve yaklaşık 3000 kişiydik, ve sonunda başardık.
Sıradaki tasarımımız Beşiktaş karşılaşması için olacak ve hazırlayacağımız planı Mavi Ateş Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Ünlü’ye, Erol Abimiz’e yakında sunacağız. Dünkü koreografide Mavi Ateş tribününde bulunanların “artık seviye atlamanın zamanı geldi” mesajlarını alıyor gibi olduk. Umarız Mavi Ateş olarak Beşiktaş karşılaşmasında Türkiye’de bir Anadolu kulübü tarafından henüz yapılmamış bir koreografiyi gerçekleştiririz.



 alıntıdır: http://www.kirmizimavi.org


Video

http://youtu.be/wSKGFPvzCwI



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...